Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya arnottiana

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i maj 2004 från Botanova i Norrland. Jag gillar de vitblommande hoyorna så denna var ett absolut måste! Jag har visserligen läst att det skulle dröja ett tag innan jag skulle få se de vita blommorna men jag har gott om tålamod... Ett tag trodde jag att min väntan inte skulle bli så lång då jag i april 2005 upptäckte en blomsporre. Efter det fick den ytterligare en blomstängel och blommade första gången i början av maj 2006. Blommorna var visserligen ganska läckra, men doften var allt annat än läcker!

 

Detta var en av de många hoyorna jag gjorde mig av med inför flytten till lägenhet 2008, men jag känner inte att jag måste ha tag i en ny. Däremot har jag köpt en Hoya aff. arnottiana IML 1367 från Australien och den har mycket större blad än min gamla arnottiana hade och riktigt läcker!

För att komma tillbaka till Hoya arnottiana, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor