Last updated:
11 jul 2019

Hoya sp. aff. burtoniae

 

 


Jag köpte denna i november 2003 som en söt liten planta på ett rostigt stöd. Jag tog bort stödet och "gjorde om" den till hängande. Den blommade första gången i juni 2004 och verkar blomma konstant året om... Blommorna är rätt söta och att de doftar smörkola gör ju inte saken sämre! Denna hoya har haft ganska många "namn" genom åren, men oavsett vilket dess riktiga namn kommer att bli i framtiden så är det en riktigt trevlig hoya att odla.

 

Det är egentligen ingen hoya jag skulle köpt, men den var billig och jag behövde en ny ampelhoya just då. Nu ångrar jag inte mitt inköp. Bladen är riktigt läckra när vissa blad blir helt röda i solen... Det slutade dock med att jag sålde min stora planta, men sommaren 2011 köpte jag några nya små sticklingar igen och min nya lilla planta blommade första gången i maj 2012, så det är en hoya som blommar snabbt. De senaste åren har den hängt i oskyddat söderläge och blommorna nästan avlöser varandra på klasarna och bladen är härligt rödgröna av solen.

För att komma tillbaka till Hoya sp. aff. burtoniae, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor