Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya bella

 

 


Jag fick denna hoya i ett byte jag gjorde i juni 2005. Jag fick flera sticklingar av den och jag planterade dessa tillsammans med en stickling som jag hade haft ungefär en månad. Det blev en söt liten ampel av dem. Jag hängde den i vårt vardagsrumsfönster där jag tidigare haft 'Luis Bois' som jag flyttade ifrån solen. Sticklingarna har vuxit en hel del.

 

Denna sort, den "vanliga", är lättare att odla än 'Luis Bois' och den blommar mer och oftare än 'Luis Bois'. Jag tycker dock inte att den är så tjusig som 'Luis Bois', men så länge jag har plats till den så får den stanna...

 

Min "gamla" stickling blommade redan in juli 2005. Efter det har dessa sticklingar blommat en hel del. Den har bevisat att den verkligen blommar mer och oftare än 'Luis Bois'. Jag gillar blommorna - tycker de är bland de finare bland hoyorna!

Tillbaka till Hoya bella:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor