Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya blashernaezii ssp. blashernaezii IML 1631

 

 


Detta är en hoya som verkligen gör skäl för "tredje gången gillt". Jag fick min första stickling i september 2006 och det dröjde inte länge förrän den var död. Sen gav jag denna hoya en chans till i april 2007 för jag tänkte att den första kanske dog för att det var sent på året och att en stickling på våren skulle klara sig bättre... men, det gjorde den inte. Det dröjde ända till maj 2011 innan jag gav den en tredje och sista chans och det visade sig vara helt rätt beslut. Den rotade sig snabbt och började växa bra. Det är ingen snabbväxande hoya här hos mig, men det gör inget då den står i ett litet fönster med liten båge.

 

Fönstret den står i är i källaren och där får den väldigt lite sol, men bra ljus ändå och tydligen var det tillräckligt. I november 2013 upptäckte jag de första knopparna och ganska snart fick jag även se de vackra blommorna. Sedan dess har den blommat åtskilliga gånger.

För att komma tillbaka till Hoya blashernaezii, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor