Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya chlorantha var. tutuilensis

 

 


Jag köpte denna som rotad stickling i maj 2004 från Botanova i Norrland. De kallade den för Hoya betchei, och de beskriver den som att ha medelstora tunna spetsiga blad. Blommorna beskrivs som mycket vackra och mixade röda. Hoya betchei var introducerad av Ted Green 1980.

 

Jag har hittat lite information om att det skulle vara en variant av Hoya chlorantha, och nu har jag fått veta att den som säljs som Hoya betchei ska heta Hoya chlorantha var. tutuilensis. Den som bara heter Hoya chlorantha har gröna blommor.

 

2006 växte den mer än någonsin och blev en fin planta med tjockt bladverk. Den blommade första gången i juni samma år och efter det blommade den många gånger... Otroligt läckra blommor!

 

Denna hoya sålde jag i samband med flytten 2008, men har ganska nyligen skaffat en ny liten stickling som står på rotning, så vi får se om jag än en gång får en vacker planta med de läckra blommorna...

För att komma tillbaka till Hoya chlorantha, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor