Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya flagellata TN99-024

 

 


Jag fick den här hoyan i ett byte i juni 2012. Jag hade sett blommorna på en träff hemma hos en annan hoyatok och det var ju klart att jag skulle ha denna hoya i min samling. Den rotade sig snabbt under lysrören i hoyarummet och det dröjde inte länge förrän den första väldigt tunna blomstängeln dök upp, men den trillade lika fort av...

 

I slutet av oktober 2012 upptäckte jag ännu en blomstängel och den här gången klarade den sig hela vägen och i slutet av november fick jag se blommorna. De var ännu vackrare än de jag sett på hoyaträffen! De hade slagit ut under natten för jag fick se dem när jag tände i hoyarummet på morgonen och tänkte att jag skulle fotografera dem när jag kom hem från jobbet på kvällen... bara det att då hade blommorna redan börjat gå ihop igen - eller rättare sagt, det var vad jag trodde! Släckte i hoyarummet på kvällen, tände igen på morgonen och då var de åter öppna så jag fick snabbt ta några foton innan det var dags att bege sig till jobbet. På kvällen var de åter halvt ihop igen. Mysko hoya, men tydligen typiskt för just den.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor