Senast uppdaterad:
09 jul 2019

Hoya lamingtoniae (sp PNG 4)

 

 


Jag fick den här hoyan i ett byte jag gjorde i maj 2006. Hon som skickade sticklingen hade haft den i blom och de var ju bara så läckert mörkröda att jag var tvungen att ha den. Sticklingen som kom var rotad och började växa ganska snart efter den flyttade in. Den visade sig vara lite småkinkig på vintern, men hämtade sig igen när vårsolen kom...

 

Det tog nog knappt två år innan den var en hyfsat stor planta och blommade första gången i april 2008. Efter det blommade den ett par gånger till innan jag flyttade från hus till lägenhet och hela plantan fick flytta med, men efter första sommaren klippte jag ner den och behöll bara en stickling. Jag ville ha kvar så många hoyor som möjligt och en stickling tog ju mindre plats... till en början! Indirekt visste jag kanske att jag skulle hamna i ett hoyavänligt hus igen och det gjorde jag i november 2009. Sticklingen jag behöll har jag rotat om nyligen och den har vuxit till sig en hel del, men inga nya blommor än. 

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor