Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya mirabilis SR 2008-01

 

 


Denna hoya bytte jag till mig på en träff här hemma hos mig själv i mitten av oktober 2011. Det var en liten ursöt stickling som jag blev himla glad för eftersom jag nyligen hade sett de läckra blommorna på foto. Det är definitivt ingen hoya som växer med raketfart precis - inte hos mig i alla fall, men vad gör det när den blommar desto oftare istället?!

 

Jag upptäckte en liten blomstängel i början av mars 2012, men vågade inte riktigt hoppas så mycket... blomstängeln växte och växte och växte och mätte till slut nästan 15 cm och blommorna slog ut den 30 april 2012. Sedan dess har den blommat ett flertal gånger och numera (sedan mars 2013) har den t o m två blomstänglar.

 

I juni 2012 beställde jag en stickling från Thailand. Det var en generös stickling som jag delade i mindre bitar och planterade tillsammans, men dessa har inte heller vuxit mycket och har än så länge inga blomstänglar. Den thailändska sticklingen kom med nummer EPC-229 (vilket förmodligen är samma som den jag redan hade) och sägs har smalare blad än en med nummer EPC-293. Min thailändska planta ska förhoppningsvis blomma inom kort då den har flera blomstänglar och knoppar i en av dem i skrivande stund (mitten oktober 2013).

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor