Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya onychoides

 

 


När jag köpte denna hoya som en rotad stickling från Botanova i maj 2000 var jag redo för en första storblommiga Hoyautmaning... Inom en månad hade den fått tre nya blad, men sedan stannade den och växte inte igen förrän i juni 2001. Den verkar växa i omgångar vartannat år och blommar mer de åren den inte växer. I alla fall gör min planta det!

 

Min onychoides blommade första gången i mars 2003 då jag haft den nästan tre år. Den hade nio knoppar från början, men bara fyra höll till "slutet". Jag fick låna digitalkameran på jobbet eftersom jag kände att min "vanliga" kamera inte skulle göra blommorna rättvisa. De var otroligt vackra! När den hade blommat första gången verkade den inte sluta. För det mesta har jag haft åtta blommor i en blomklase, men en gång hade jag hela tolv stycken. I februari 2005 hade min planta två blomklasar med totalt 18 knoppar... De slog alla ut samtidigt! Detta är definitivt en av mina favorithoyor!

 

När jag flyttade från hus till lägenhet 2008 var onychoides en av dem hoyor jag gjorde mig av med. En ganska stor stickling fick flytta till min bror och den verkar trivas där... tog en stickling av den för ett tag sedan, men skottet var nog för ungt så det tog sig inte. Nu i april 2011 har jag dock inskaffat en lite större stickling som jag delat i två och dessa ska förhoppningsvis ta sig och jag ser verkligen fram emot att få se blommorna igen!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor