Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya pottsii

 

 


Jag köpte denna hoya som en stor rotad stickling/liten planta på en Hoyautställning i oktober 1999. Den visade sig växa som ogräs! Men växa var allt den gjorde under en lång tid, men det gjorde inget. Denna hoya får vackra rödaktiga blad i solen och detta är en hoya värd att odla för bladens skull. Den blommade första gången i juli 2002, men sedan dess har den inte visat minsta lilla tecken på att vilja blomma...

 

Bladen på denna hoya är mörkgröna och ljusare på undersidan, 8-11 cm långa och 3-6 cm breda. Ytan på bladen är slät och ganska glansig när bladen är unga. Nerverna är ljusare och mycket tydliga, speciellt på de bladen som blivit röda. Underbart bladverk!

 

Blommorna är lite "smutsgula", koronan är vit med gul mitt. De är ungefär 1 cm och har en mycket stark angenäm doft. Det är allt jag kommer ihåg av doften! Den blommade ungefär samtidigt som vi flyttade in i vårt hus och jag kommer ihåg att jag njöt av doften de sista nätterna i mitt "gamla" sovrum, men jag kommer inte ihåg vad doften påminde om... Jag har för mig att blommorna höll ungefär en vecka.

 

Min planta hade blivit alldeles för stor så jag klippte ner den strax innan sommaren 2004 och behöll bara ett par längre "sticklingar". De rotade sig fort och än en gång har denna hoya blivit stor... men inga blommor. Kanske till våren...?!!

För att komma tillbaka till Hoya pottsii, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor