Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya rigida IML 1424

 

 


Jag fick den här hoyan som en stor orotad stickling i maj 2006. Den kom från en väldigt solig plats så jag trodde den skulle gilla mycket sol, men denna rigida tillhör de som får solskadade gula blad av för mycket sol. Den rotade sig snabbt och växte snabbt, men eftersom den blev solskadad klippte jag ner den och rotade on en ny stickling, eller om det var två... Hursomhelst, det är så här jag gör då och då när plantan inte är alltför vacker och på så sätt lyckas jag även "hindra" den från att växa sig för stor. Fast jag får nog låta saxen vara ett tag nu om jag vill få den att blomma igen och DET vill jag!

 

Bladen på denna hoyan är mycket smalare än andra rigida och de har också mer fläckar än mina andra rigida, men fläckarna är nästan lika gröna som bladen. De är 12-20 cm långa och 5-8 cm breda.

 

Blommorna blev en riktig överraskning! Jag trodde de skulle vara gröna, men dessa var härligt ljusgula och doften var mycket angenäm. Min planta blommade två gånger (i maj och juli 2008) innan jag klippte ner den och började om, men jag är hoppfull om att få se dessa söta blommor igen!

För att komma tillbaka till Hoya rigida, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor