Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya rigida IML 1669

 

 


Jag fick den här hoyan som en stor orotad stickling i maj 2006. Den kom tillsammans med IML 1424 och att de skulle vara "samma" hoya kunde man inte tro när man såg hur olika bladen var! Den rotade sig snabbt och till och med det stora lite "lessna" bladen repade sig, men de nya bladen blev aldrig riktigt så stora. Nya blad är till en början lite rödbruna, men grönar till sig när de blir äldre. Enligt beskrivningen i försäljningslista ska den få röda blad, så jag gissar att den tål en hel del sol.

 

Bladen på denna hoyan är större än på mina andra rigida och de har mycket få fläckar och tydliga nerver. De är 13-23 cm långa och 9-13 cm breda. Ska prova ge min planta lite extra gödning för att se om jag kan lyckas få såna där jätteblad som den verkar kunna få.

 

Blommorna får bli en överraskning! Jag har inte hittat någon info om dem, inte ens i försäljningslistan. Jag får återkomma när min har blommat... när nu det blir för jag klippte ner den rejält innan flytten till lägenheten 2008 och sparade bara en liten stickling som har vuxit så sakta.

För att komma tillbaka till Hoya rigida, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor