Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya verticillata 'Lao 1'

 

 


Jag köpte denna hoya som en ganska stor planta i juli 2005. Den hade även en pytteliten blomstängel och min planta blommade första gången i maj 2006 men har inte behagat blomma fler gånger... Denna hoya hade ingen namnskylt, men jag visste var plantan kom från och när jag kollade deras hemsida så kunde det bara vara den som de kallar Hoya parasitica 'Lao 1', men eftersom verticillata sägs vara det rätta namnet för alla acuta/parasitica/verticillata då kallar jag helt enkelt min för det. Om någon annan vet mer om detta än jag så skulle jag uppskatta om jag fick veta det.

 

Bladen är ungefär 6-10 cm långa och 3-6 cm breda. De är ganska tjocka, mörkgröna med mycket fläckar. Bara bladen är vackra i sig själv. Blommor blir en ren "bonus".

 

Blommorna har gulgrön korolla som är blekare under koronan, som är vit med en rosa ring i mitten. De doftade typiskt verticillatalikt, dvs lite lätt kryddigt men inte för starkt.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

För att komma tillbaka till Hoya verticillata, klicka här:

 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor