Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya sp. ETS 86 (GPS 10069)

 

 


Jag köpte denna som en orotad stickling i maj 2007 från Paul Shirley i Holland. Samtidigt köpte jag även en stickling av Hoya sp. GPS 7-35 och de två var lätta att skilja på så jag planterade dem i samma kruka. De växte bra ihop, men inga blommor... Jag fortsatte ha dem i samma kruka eftersom jag inte hade mycket hoyaplats och skulle flytta från hus till en mindre lägenhet. De växte, men fortfarande inga blommor.

 

I november 2009 flyttade jag till hus igen och de båda hoyorna fick campa ihop ett tag till fram till sommaren 2010 när jag delade dem. Efter det dröjde det inte länge förrän den blommade första gången i september 2010. Detta verkar vara en hoya som när den väl börjat blomma så blommar den hela tiden. Blommorna är så söta och smörkoladoften kan fylla ett helt rum... Jag gissar att detta är en variant av Hoya incurvula, men den får stanna här ändå.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor