Senast uppdaterad:
25 sep 2014

Hoya sp. 7-35 GPS 10161

 

 


Jag köpte denna som en orotad stickling i maj 2007 från Paul Shirley i Holland. Samtidigt köpte jag även en stickling av Hoya sp. ETS 86 GPS 10069 och eftersom de var så olika planterade jag dem i samma kruka. De växte bra ihop, men inga blommor... De fick fortsätt bo i samma kruka eftersom jag inte hade mycket hoyaplats och skulle flytta från hus till en mindre lägenhet 2008.

 

I november 2009 flyttade jag och blivande sambon till hus och båda hoyorna fick fortsätta campa ihop ett tag till fram till sommaren 2010 när jag delade dem. Efter det dröjde det inte länge förrän GPS 10069 blommade första gången, men GPS 7-35 var inte lika blomvillig. I januari 2012 upptäckte jag en blomstängel och senare små knoppar, men dessa trillade av när de fortfarande var små... i augusti 2012 fick jag äntligen se blommorna and de var verkligen värda att vänta på! Så håriga och riktigt vackra. I skrivande stund (27 september) är det nya stora knoppar på gång...

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor