Senast uppdaterad:
26 dec 2011

Hoya sp. PNG SV 436

 

 


Jag fick den här hoyan den 17 maj 2006. Jag lade märke till den på en Hoyaresa (låter mer spännande än det är - det var här i Sverige) en dryg månad tidigare och jag blev genast förtjust i de stora bladen. Det fanns inga sticklingar vid det tillfället, men jag e-mailade dem och beställde den och en annan hoya. Sticklingen hade två tjusiga blad, men jag visar bara ett... Den var orotad och tog tid på sig att börja växa, men den växte till sig och verkade vilja bli en stor planta och fick till och med en blomstängel... tills en dag då plantan bara gulnade och dog.

 

Fick ett litet infall och åkte iväg på en Hoyaträff i Varberg den 28 maj 2011 och där stod det minsann en ny fin rotad stickling och "väntade" på mig. Så klart att den fick följa med hem ganska precis 5 år efter den första, som kom från samma ställe. Bara på en dryg månad har den vuxit bra och nya blad blir så härligt rödaktiga - ett tag... Denna gången SKA jag få den att trivas och förhoppningsvis blomma. Vad jag vet är det ingen som fått den i blom... och det finns bara ett fåtal bilder på den på nätet.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor