Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya blashernaezii ssp. valmayoriana

 

 


Denna hoya fick först namnet Hoya valmayoriana och den publicerades 2012. Den har under ganska många år kallats för Hoya sp. DMC 1622 och Hoya sp. IML 0831, men sen fick den ett eget namn och den är uppkallad efter Dr. Helen Valmayor. Den fick dock bara ha sitt egna namn ett par år innan den lades in hos blashernaezii... och publicerades igen 2014.

 

Jag fick denna hoya som en orotad stickling i juli 2006. Efter rotning ställde jag den i ett soligt fönster och den växte bra under några år. När jag sen flyttade 2008 kunde den inte få lika mycket sol så det gick sakta utför med den... Jag flyttade igen 2009 och i nya huset klippte jag ner den och rotade om det som såg bra ut och idag har jag en ganska fin blommande planta och den står verkligen soligt i vårt oskyddade söderfönster.

 

Första gången den blommade var i maj 2011 och sedan dess har den blommat en hel del. De ser verkligen ut som om man tar blommor från siariae och "böjer" dem bakåt. De är söta, men jag tror nog jag gillar siariae bättre.

För att komma tillbaka till Hoya blashernaezii, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor