Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya brevialata

 

 


Jag köpte denna hoya som en redan stor planta i februari 2006. Den hade ingen etikett, men på hyllan där den stod satt en lapp H. incurvula 'Sulawesii'. När jag sedan sökte efter publiceringsinformation blev förvirringen total! På vissa ställen stod det att incurvula bytt namn till brevialata... Inte för att det förvånade mig i denna djungel av hoyanamn, men någon gång kunde det väl vara "enkelt"??!!

 

Plantan jag köpte var en ganska stor ampel, bara det att den var nästintill naken på ena sidan... Därför åkte saxen fram och plantan klipptes ner totalt. Stack ner så många sticklingar som möjligt i ny jord och när min "operation" visade sig vara lyckad så blev det riktigt trångt i krukan! På våren 2008 sålde jag min planta för att göra plats åt en annan hoya...

 

Plantan blommade redan när jag köpte den och då med en blomma som visade sig vara en sexa. När plantan väl börjat blomma igen efter jag klippte ner den så var det mer eller mindre oavbrutet. Tyckte jag städade upp döda blommor från golvet för jämnan, eller så fastnade de i strumporna! 

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor