Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya 'Christine'

 

 


Jag fick denna hoya från Hawaii i mitten av april 2005. Det var en fin stor stickling eller snarare liten orotad planta. Den anlände i ett paket tillsammans med 9 av hennes kompisar...

 

Jag ville inte klippa sönder den 5 noder långa sticklingen så jag satte hela ensam. Efter knappt en månad lade jag märkt till små knoppar på blomstängeln närmast jorden. De växte snart till sig och blev riktigt söta väldoftande blommor som slog ut i början av juni 2005. Jag hade fått höra att den var lättblommad, men inte att den skulle vara SÅ lättblommad! Visst blommade den snabbt, men sen har den varit ganska snål med blommorna genom åren.

 

Det är nu snart åtta år sedan jag fick hit den och den har vuxit sig ganska stor och kompakt efter jag delade den i två bitar för några år sedan. Detta verkar vara en hoya som inte växer alltför fort och min planta växer i omgångar... Vacker är den i alla fall!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor