Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya chlorantha var. chlorantha

 

 


Jag fick denna hoya som en rotad stickling i slutet av augusti 2005. Den började växa lite i början, men därefter var det mest nerförbacke för den här hoyan... Till slut orkade den inte längre och jag som hade sett fram emot att få se de gröna blommorna hos mig själv... Namnet chlorantha betyder just "grön". De ser så läckra ut på foton jag har sett och jag fick chansen att fotografera dessa när jag var på besök hos en hoyaodlare, men fotot blev inte det bästa...

 

I april 2011 köpte jag en ganska stor planta av en odlare, men rötterna såg inte så bra ut så jag klippte ner hela plantan och rotar nu flera sticklingar i en kruka... i början verkade det lovande, men sen stannande den mer eller mindre i växten. Tills våren/sommaren 2014 då den fick rejäl fart och började växa! Den nästan dubblade sig i storlek bara över sommaren och som den blommade. Första gången var i augusti 2014 och sen dess har den blommat mer eller mindre konstant. Så läckra de är de gröna blommorna och doftar svagt godisaktigt, lite som när man äter såna där "sour balls".

För att komma tillbaka till Hoya chlorantha, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor