Senast uppdaterad:
11 jul 2019

Hoya curtisii

 

 


Välkommen till min problemhoya!

 

Denna köpte jag som rotad stickling i juli 1999 och det har bara varit problem med den ända sedan dess! Flera gånger under årens lopp har jag varit tvungen att förnya min planta eftersom den helt plötsligt verkar torka ut ovanför rötterna eller bara skrumpna till lite. Varje gång detta har hänt har jag kollat rötterna och de har sett friska ut, men jag har ändå klippt itu plantan och stuckit ner sticklingarna i ny jord. Sista gången jag gjorde detta var i juni 2004 och den ser fortfarande bra ut...

 

Sedan 1999 har den fått två blomstänglar och vid ett tillfälle utvecklades även knoppar som naturligtvis föll av när de hunnit bli riktigt stora... Jag förväntade mig samma sak när jag upptäckte knoppar strax före jul 2004, men inte alla föll av. Tre knoppar satt kvar och öppnade sig - dessa blommor är riktigt häftiga!

 

Jag var redo att slänga plantan på tippen om den inte hade blommat. Nu när den har blommat får den stanna och det är jag glad att jag beslöt! Under december 2005 hade den 6 blomklasar som blommade - visserligen inte samtidigt men vem bryr sig?!! Tyvärr blev fotona inte så bra som jag hade hoppats eftersom ljuset var ganska dåligt... Topparna på många av rankorna torkade in så jag klippte ner den totalt och planterade så många friska sticklingar jag kunde in ny jord. Det är nu slutet av mars och alla sticklingarna verkar ha rotat sig och en del visar även tecken på nytillväxt. Det finns hopp för den här hoyan!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor