Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya danumensis

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i september 2002. Den gick då under namnet wallichii. Jag hade länge tänkt att detta var nog en svår hoya att odla, men det visade sig att jag hade fel. Den växer på ganska bra, verkar växa lite i omgångar och den blommade första gången i september 2003 - ett år efter jag köpte den. Den har blommat ganska många gånger sedan dess, men ibland öppnar sig blommorna inte helt utan vissnar och trillar av medan de är halvöppna. Det känns som om det skulle kunna ha med vattningen att göra... Den blommar ofta med flera blomklasar samtidigt så lite "svinn" kan man väl räkna med... Detta är definitivt en favorithoya när det gäller blommor!

 

Det slutade med att jag sålde min planta innan jag flyttade till lägenhet 2008. Jag var tvungen att skära ner på antalet hoyor. 2009 fick jag en ny stickling, men med flytt till nytt hus och andra saker så slutade det med att den dog... sen 2011 fick jag en ny stickling i ett byte jag gjorde, men helt ärligt så har jag INGEN ANING OM VAR DEN ÄR. Jag vet att den hade större blad än mina föregående två plantor, men just nu kan jag bara inte minnas var den är. Den är säkert i hoyarummet nånstans eller så har den dött utan att jag skrivit ner det...

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor