Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya elliptica

 

 


Jag fick denna hoya som en rotad stickling i ett byte jag gjorde i juli 2003. Tjejen som jag bytte med sa att hon hade inte haft tur med denna hoya, men jag ville ändå ha den. Jag tycker bladen är bland de läckraste med sitt nervnät... Min lilla planta växte bra i början, men sedan stannade den helt. Jag planterade om den och den började växa igen.

 

I december 2004 började bladen plötsligt bli mjuka, men de var fortfarande gröna! Jag försökte rädda en stickling, men jag antar att det var för sent... Plantan var död innan jul 2004. Jag funderade länge på att skaffa en ny, men det blev först i juli 2011 som jag köpte en ny stickling. Den rotade sig snällt och började t o m växa lite så jag fick lite "blodad tand" och köpte ytterligare en stickling i juni 2012. Båda mina nya plantor blommade i augusti och september 2013, men det krävdes en hel del tappade knoppar innan de båda lyckades... sedan dessa blomningar har jag sålt min lilla planta och behöll den större som sätter knoppar lite då och då, men de går liksom inte hela vägen.... men, denna plantan växer på riktigt bra och bara bladen är ju en fröjd att titta på.

 

I augusti 2006 fick jag ett mail från en kille i Singapore. Han tyckte att jag skulle ha ett foto på ellipticas blommor på hemsidan så han skickade mig ett. Fotot har jag nu ersatt av egna blomfoton. Killen som skickade foto beskrev även doften och den översätter jag inte till svenska: The chinese here make steamed rice buns and cakes and it has this yeasty slightly sourish sweet fragrance. And the elliptica flowers' fragrance seems similar to that.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor