Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Eriostemma ariadna

 

 


Jag fick denna Eriostemma som en orotad stickling när jag gjorde ett byte i maj 2003. Den tillhörde då Hoya, men har på senare år flyttats till Eriostemma.

 

Den växte snabbt sedan den rotat sig och de ljusgröna bladen blev lite gula av för mycket solsken. Jag hade min planta i ett västerfönster och den fick massor med sol, så jag hoppades någon dag får se blommor på den. För att öka oddsen för blommor gav jag en planta till brorsan som har den i ett söderfönster... Hans planta är nu gigantisk, men inga blomstänglar har synts till.

 

Min egen planta sålde jag för flera år sedan, men när jag var hos brorsan i augusti 2010 klippte jag en rejäl stickling (för plantan fick jag inte tillbaka) som nu vuxit sig ganska stor och den tänker förhoppningsvis blomma! I maj 2012 upptäckte jag en pytteliten blomstängel som pekade rakt inåt rummet och toppen på den rankan tuggades sönder av en viss katt... Nåja, den hade ju visat att den kanske kunde blomma och i mitten av oktober 2012 upptäckte jag en ny blomstängel med små knoppar och den här gången växte rankan mot fönstret så den fick förhoppningsvis vara ifred för "tuggmonstret". Den 8 januari 2013 slog de tre (av tio) knopparna ut som hållit hela vägen och dessa blommor är riktigt läckra!

 

Jag måste bara nämna att detta är verkligen en Eriostemma för den som vill ha något snabbväxande och se "resultat" fort! Nedan har jag foton på min gamla varje år 2003, 2004, 2005 och sista fotot är från 2006.

 

För att se foton på utvecklingen av knopparna, klicka här:

 
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor