Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya flavida IML 0423

 

 


Jag köpte min flavida i maj 2011 och sticklingen som kom var rejält tilltagen och gick att dela i två. Jag gillar ju att ha två sticklingar i varje kruka så det blev hur bra som helst. Den rotade sig ganska fort, men växte inte mycket i början. De första åren fick den bo i källaren, men så småningom blev den så pass stor att den fick flytta till vårt stora matplatsfönster som har massor med sol - när det är sol vill säga. En hoya med underbara blad!

 

Blommorna tog tre år på sig innan de behagade visa upp sig, men det var väl värt väntan. Helt underbara blommor fick jag se i juli 2014 och då det varit rejält soligt under sommaren var blommorna lite mer åt röda hållet än det oranga som de ska - så att säga. Den har sedan dess blommat ytterligare en gång och då var blommorna mer "normalt" oranga. Till och med knopparna är läckra!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor