Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya greenii

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling på en utställning i januari 2003. Jag gillade bladen, men jag hade aldrig hört namnet tidigare... Den växte inte ett dugg - det var en riktigt tråkig hoya! När jag planterade om den sommaren 2003 fick jag veta varför - rötterna var nästan döda. Jag styckade upp den och planterade två små sticklingar tillsammans. Nu började den växa och det rejält och fort. Den fick även en blomstängel i november 2003, men knopparna föll av hela tiden. Läxan jag fick lära mig då var att detta verkade vara en kinkig hoya som ville ha riktigt jämn vattning. I januari 2004 skulle jag åka till Tyskland för att plugga tyska i en månad men jag hade gett sambon lektioner och stränga instruktioner hur han skulle passa mina hoyor. När jag kom hem var det en som var nästan död... Japp, det var greenii och det enda som gick att rädda var en liten stickling som tog evigheter på sig för att rota sig, men så till slut (i juni 2004) började den växa igen.

 

Historier är ju bra på att upprepa sig själv och så även den om min Hoya greenii... Efter den börjat växa igen i juni 2004 växte den på bra, men så i februari 2005 det så dags igen för en nära-döden-upplevelse. Jag var mycket nära att slänga hela på komposthögen, men så förbarmade jag mig över den stackaren. Ännu en gång klippte jag ner den och planterade en hyfsat fin stickling... Den växte till sig och i mars 2006 delade jag sticklingen i två och satte dessa tillsammans. De båda växte ganska bra, men under vintern var det så dags för ännu en nära-döden-upplevelse... Tidigt på våren 2007 klippte jag ner min planta och rotade om ett flertal mindre sticklingar i samma kruka. Dessa tog sig allihop och har vuxit sig ganska stora... får se hur länge detta varar!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor