Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya incrassata

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling i augusti 1998. Den jag köpte den av kallade den för Hoya crassicaulis, men efter några år fick jag veta att den skulle heta Hoya incrassata.. Det verkar finnas ett helt gäng olika incrassata därute!

 
Min planta växer bra då och då, men den har också stått stilla under långa perioder. Även när man tycker att den borde ha vuxit! Den blir lite gul av för mycket sol, men när den ser för hemsk ut så klipper jag ner den och börjar om med de finaste och ganska stora sticklingarna. Jag har hittills aldrig misslyckats att rota en stickling av denna hoya även om de varit ganska långa!
 

Min planta blommade första gången i juli 2000 och det verkar vara en hoya som blommar mycket ett år för att blomma mindre nästa år... Efter ett tag blir det ganska många blomstänglar på ett och samma ställe och det ser ut som om de växer på varandra!

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor