Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya kanyakumariana

 

 


Jag köpte denna hoya som en fin liten rotad planta från Thailand i september 2011.  Jag hade sett bilder på de söta bladen, men blev glatt överraskad när plantan kom för den var ju ännu sötare än på bilder. Jag satte min in kruka på fot och placerade den i ett akvarium där luftfuktigheten är mycket hög. Detta behöver inte denna hoya, men jag ville se om det gick att odla den så här och det gjorde det! Den har vuxit på ganska bra och fortare än jag hade trott. I denna fuktiga miljö får den väldigt mycket luftrötter som fastnar på trädroten jag har i akvariet och jag har även sett rötter som fastnat på glaset.

 

Den blommade första gången i mars 2012 och sedan dess har den blommat om och om igen. En supersöt hoya som jag definitivt kommer att ha kvar väldigt länge i min samling.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor