Senast uppdaterad:
07 jul 2019

Hoya lucardenasiana

 

 


Denna hoya köpte jag inför ett hoyamöte i augusti 2011. Jag bokade upp mig i förväg efter att ha sett bilder på de läckra bladen och blommorna. Sticklingen var på två noder och skulle ha varit rotad, men det var den inte. Tyckte inte det var något större problem, men den visade sig vara lite seg att rota... Jag lät den flytta till mitt Hoyarum i källaren så fort det var färdigt i oktober 2011 och därefter tog det inte så lång tid innan jag upptäckte den första lilla "bulan" av nytillväxt och sen växte den på ganska bra. Inte med någon raketfart precis, men lite då och lite då...

 

I början av februari 2013 upptäckte jag den första blomstängeln och drygt tre veckor senare fick jag se blommorna. Riktigt läckra är de! Sedan dess har den blommat om och om igen... men dock inte vuxit så mycket.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor