Senast uppdaterad:
25 dec 2011

Hoya pauciflora

 

 


Jag köpte denna hoya som en orotad stickling (jag tror t o m att hon skickade mig tre) i augusti 1999. Jag satte den på en liten ställning och den växte bra till en början men rätt som det var slutade den växa och tappade en del blad. I juni 2000 klippte jag itu den och gjorde om den till att hänga istället. Den verkade gilla "behandlingen" och belönade mig med en blomma i augusti 2000. Efter det blommade den inte igen förrän i maj 2001, men då blommade den ända till oktober... Detta är en riktigt söt hoya!

 
Vi köpte vårt hus i juni 2002 och flyttade in i augusti samma år och pauciflora tyckte inte alls om detta... Den hade slutat växa och tappade en del blad. Det var en ren deja vu känsla. Jag hittade ingen ohyra nånstans, men för att vara på den säkra sidan förnyade jag plantan och hängde den ensam bredvid vår altandörr i söder skyddad från solen av ett myggnät. Den slutade tappa blad och alla sticklingarna rotade sig fint. I juli 2003 var det så dags för de gula bladen igen och vid det laget var jag redo att slänga ut hela plantan, men beslöt att ge den en chans till... Jag förnyade den igen och det är jag glad för eftersom den växte mer än någonsin 2004 och den blev riktigt stor. Sedan dess har den vuxit lite, bladen har gulnat, jag har förnyat plantan och detta gjorde jag även tidigt våren 2011 och än så länge verkar det lovande...
 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hoya pauciflora, whole plant in September 2001

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor