Senast uppdaterad:
15 okt 2013

Hoya rigida (sp. Thai 3)

 

 


Jag köpte denna hoya som en rotad stickling från Botanova i april 2005. Den växte lite, vissnade ner, rotade om den, den växte lite... så höll den på under flera år och till slut tröttnade jag på den och gav bort den sista sticklingen till min sambos faster i Småland. DÄR trivs den minsann och växer som bara den och får riktigt stora blad... Får se om jag tigger tillbaka en stickling när vi är där någon gång framöver.

 

Den här hoyan kan få blad som är allt från 10 cm långa till 25 cm långa och bladet på andra bilden är 23 cm långt. Bredden är någonstans 8-10 cm. Jag har ju ingen egen planta att mäta på så det får bli efter vad jag hört och läst. Oavsett storlek så är det en läcker hoya med sina (oftast) mörkgröna lite fläckiga blad.

 

Blommorna är ljusgröna med vit bikrona med lite rosa i mitten. Just denna varianten kan man hitta flera fina bilder att titta på ute på Internet och den finns även att läsa om i Hoyalitteratur. Den beskrivning jag läst beskriver doften som citronaktig, men jag får väl åka och sniffa på den småländska plantan när den blommar och återkomma med min uppfattning...

För att komma tillbaka till Hoya rigida, klicka här:

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor