Senast uppdaterad:
18 apr 2014

Hoya "Sweet Scent"

 

 


Jag fick den här hoyan i ett byte jag gjorde i maj 2012. Jag skulle göra ett byte med en kille i Thailand och det var första gången jag skulle skicka hoyor till Thailand, så det var lite nervöst. Jag fick mina en dag före han fick sina och de var alla i ganska bra skick. Detta är definitivt något jag kommer att göra igen.

 

Där var tre hoyor i paketet och denna korsning (hybrid) var en av dem. Jag "föll" för den när jag såg namnet i killens lista. Jag visste ingenting om den, men jag ville ändå ha den. Ungefär en vecka före utskicket såg jag en några foton på en helt underbar hoya (utan namn), en misstänkt korsning mellan parasitica och obovata. Jag skrev till killen som lade ut fotona och efter lite skrivande fram och tillbaka kom vi underfund med att jag skulle få den hoyan i bytet jag skulle göra. Ibland är även hoyavärlden liten!

 

Min stickling växte bra i början, men sen har den avstannat... men, vad gör väl det när den istället blommar ganska ofta??!! Första gången var i maj 2013 så det får väl klassas som en tidig blommare.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor