Senast uppdaterad:
09 jul 2012

Hoya sp Irian Jaya No 61 (GPS 10113)

 

 


Den här hoyan köpte jag av en privat odlare i april 2007. Sticklingen som kom var orotad, men rotade sig snabbt. Tyvärr hade jag ingen bra plats "ledig" för den så den hamnade lite i skymundan, men växte lite ändå. Några blommor var ju bara inte att tänka på eftersom den stod så mörkt. När jag sen flyttade till lägenhet i juni 2008 tänkte jag först sälja min lilla planta / större stickling, men eftersom den inte hade blommat så var jag nyfiken på blommorna och den fick stanna. Den fick dock en inte alltför ljus placering även i lägenheten så den fortsatte växa sakta...

 

När jag sen flyttade till hus igen i november 2009 fick den en egen fönsterplats och den satte igång och växa rejält våren 2010. Våren 2011 klippte jag den i två lika stora bitar och rotade om för att få en jämnare planta och den ena delen har vuxit bra medan den andra är lite "trögare". Min planta blommade första gången i april 2012 och sedan dess har den blommat mer eller mindre oavbrutet. Blommorna visade sig vara helt "vanliga" kolablommor, men de är riktigt fina och doftar ganska mycket i ett mindre utrymme.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor