Senast uppdaterad:
01 jul 2012

Hoya sp. Nova 'Honey Pot'

 

 


Jag köpte denna som en rotad och ganska dyr stickling i juni 2006. Den var så ful och otymplig och trots att den bara var en nod gick den knappt att plantera för bladen gjorde att den åkte ur krukan hela tiden. Till slut fick jag dra ståltråd om den och ut genom bottenhålen! Tänkte att den växer nog till sig så jag kan klippa en bättre stickling och rota om. Bara det att det tog nästan två år innan jag kunde klippa den och rota om den och även efter omrotning har den vuxit riktigt sakta... kanske ett eller två blad per år, men den har så fina blad att jag tänkte ge den en chans att bli stor och blomma!

 

Nu när den faktiskt vuxit till sig lite så tycker jag bladen är väldigt lika den som heter H. aff. vitellina IML 1348 och jag har fotograferat bladen bredvid varandra och det kan ni se nedan. Däremot finns det inga blombilder på nätet på 'Honey Pot' och de jag själv har har jag fått via säljaren. Jämför jag bara via bilder så är även blommorna väldigt lika IML 1348... tills den blommat eller jag hör mer om vad den egentligen heter så får den stanna här som 'Honey Pot'.

 

För att se bilderna större, klicka på dem så öppnas de upp i nya fönster. (Eftersom det skulle innebära otroligt mycket extra jobb att byta ut dem, så har jag valt att låta de engelska texterna under fotona ligga kvar.)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor