Senast uppdaterad:
18 apr 2014

Hoya "Sweet Scent"

 

 


 

Denna hoya är en naturlig korsning som upptäcktes i Homchun Nursery, Samut Sakhorn Provins i Thailand. Apodagis.com kallar den här hoya för "Sweet Scent" för att hedra plantskolans namn "Homchun" som betyder trevlig parfym.

 

Föräldrarna till denna korsning (hybrid) är inte kända, men man misstänker att en av dem är Hoya parasitica. Den andra föräldern kan vara diversifolia, meliflua, excavata eller obovata. "Sweet Scent" har ganska genomskinlig växtsaft. Bladen sägs likna diversifolia, men enligt min mening är de mycket snyggare och inte lika avlånga. Doften har beskrivits som en svag parasitica. Bladen är 7-10 cm långa och 5-7 cm breda, har en del fläckar och synliga nerver. Verkligen läckra blad!

 

De bakåtböjda blommorna har lite cremefärgad korolla med rosa spetsar och koronan är rosa med ljusare spetsar. Ibland är blommorna mer rosa i dem och ibland mindre, förmodligen beroende på ljustillgång. Blommorna är ca 1 cm i diameter och det sitter 15-25 blommor i en blomklase. Doften är, som namnet antyder, söt och faktiskt lite frisk samtidigt. Det är en hoya som producerar mycket nektar och blommorna håller 4-5 dagar.

 

För att se fler foton och läsa om min
Hoya "Sweet Scent", klicka här:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur började det? Vad hände sedan? (Lång historia)
Läs om hur det hela började
Varför började jag samla på hoyor?

Privata Hoyasidor
Privata hoyasidor
Här hittar du mina favoriter bland privata hoyasidor runt om i världen

Andra Hoyasidor
Andra
hoyasidor
Här hittar du andra hoyasidor till bl a föreningar, försäljningsställen runt om i världen

Olika Hoyaforum
Hoyaforum
Här hittar du länkar till olika hoyaforum på olika språk

Andra bra länkar
Andra bra länkar
Här hittar du länkar till söksidor, trädgårdssidor, roliga sidor, galna sidor och andra användbara sidor